In september je woning verkopen

Is september een goed moment om mijn woning te verkopen?

Op dit moment bestaat er geen slecht moment om je woning te verkopen. Momenteel is het alle seizoenen druk. Mensen die echt op zoek zijn zoeken het hele jaar door. Toch kan het soms beter zijn om even te wachten. Als je bijvoorbeeld een gezinswoning wilt verkopen in een wijk met veel gezinnen, dan is het verstandig hier na de zomervakantie mee te beginnen. De kans is groot dat de kopers in juli en augustus op vakantie zijn.

Na de zomer is er altijd een piek in het aantal aan- en verkopen. Er heerst een positieve energie. Je merkt dan dat mensen in de zomer rust en tijd hebben om over belangrijke zaken na te denken en de knoop door te hakken.

Een snelle en succesvolle verkoop van je woonhuis hangt natuurlijk in grote mate af van de presentatie, zowel op Funda als tijdens een live bezichtiging. Wij adviseren altijd om foto’s met mooi weer te maken. Je woning aanbieden op het moment dat de natuur op z’n mooist is kan net het extra duwtje in de rug van de koper zijn.

Wanneer onze fotograaf een afspraak gemaakt heeft voor het maken van foto’s van een woning en het weer is slecht, dan vraagt hij of hij op een ander moment kan komen. Een besneeuwd huis of foto’s maken als het met bakken uit de lucht komt doen wij liever niet. Het is tenslotte het leukst om je woning te verkopen wanneer de zon schijnt en belangstellenden kunnen genieten van jouw mooi aangelegde tuin.

Mocht het hoogzomer zijn en je geen tijd hebt om te wachten. Geen probleem. Zorg dat je woning verkoopklaar is. Zorgt dat alles werkt en er netjes uitziet. Wanneer je woning na een aantal maanden nog steeds te koop staat, dan adviseren wij nieuwe foto’s te maken die bij het seizoen passen.

Heb jij verkoopplannen? Vraag vrijblijvend een gratis waardebepaling bij ons aan voor je appartement of woonhuis.