Presentatietips bij de verkoop van uw woning

Met een paar kleine ingrepen kunt u er vaak al voor zorgen dat uw woning er goed uitziet en positief overkomt bij een potentiële koper.

Eerste indruk is bepalend
Net als in een persoonlijke ontmoeting of in een sollicitatiegesprek zijn de eerste 15 seconden bij binnenkomst in uw woning beeldbepalend. Natuurlijk kan deze indruk daarna bijgesteld worden, maar waarom niet positief beginnen?

Licht, lucht en ruimte
Drie factoren die van groot belang zijn voor een goede eerste indruk van uw woning en tuin zijn: Als de kamer of keuken opgeruimd is lijkt deze ruimer en groter. Lichte muren en wanden maken een ruimere indruk dan donkere. Zware, donkere meubels laten een woonkamer kleiner lijken dan ze in werkelijkheid is. Natuurlijk hoeft u niet alles om te bouwen, maar soms is met een paar kleine ingrepen al veel te bereiken.

   


Professionele woningstyling

Frans Mulder Makelaardij zorgt voor een optimale woningpresentatie. Onze huisfotograaf heeft oog voor detail en zorgt voor merkbaar frissere foto’s! Foto’s die hun werk doen bij het aantrekken van potentiële kopers.
Indien gewenst (bijvoorbeeld bij een gedateerde woning) werken wij samen met een stylist. Wij kunnen, wanneer de woning leeg staat, deze eventueel met eenvoudige middelen voor u inrichten. U zult verbaasd staan van het effect!

Uw woning ombouwen?
Dat kan en mag, maar met mate, is onze insteek. U moet zelf ook nog met plezier in uw huis blijven wonen in de verkoopperiode. Wij geven u graag advies hoe u met weinig moeite toch al veel kunt bereiken. Indien gewenst doen we dit weer samen met een stylist.

Uw keuze
Frans Mulder heeft veel verkoopervaring en heeft de reacties van veel potentiele kopers gezien en gehoord bij bezichtigingen en kan u daarom goed adviseren. Nog belangrijker is echter dat het uw keuze is hoever u wilt gaan met de aanpassing van uw woning. U bepaalt of u een aantal zware meubels weghaalt of een muur een frisser kleurtje geeft.

  

Praktische tips

De volgende praktische tips kunnen mogelijk helpen:
  • Creëer ruimte: een opgeruimd huis lijkt groter en geeft een betere indruk, zorg voor een vrije doorloop, een spiegel zorgt voor ‘een ruimere kijk’ etc.
  • Zorg dat de woning fris ruikt en dat het schoon is in huis. Verse bloemen op tafel ruiken heerlijk en geven een welkomgevoel.
  • Geef de tuin een snoeibeurt. Een open en bijgewerkte tuin helpt dubbel: bij aankomst van de bezoekers en bij het zicht vanuit huis op de tuin, en  zeker als de zon schijnt. Verwijder onkruid op paden.
  • Zet de thermostaat een graadje hoger, maar maak het niet te warm.
  • Zorg voor licht in huis: liever een bezichtiging bij daglicht dan in de avond, doe de gordijnen open, geef een donkere wand een frisser kleurtje, steek de lampen aan op een donker tijdstip.
  • Kleine reparaties kunnen helpen. Denk daarbij aan piepende deuren en ramen, loszittend behang, lekkage plekken, klein schilderwerk, beschadigingen wegwerken, losse deurkrukken.
  • Vogels in de tuin geven een gevoel van vrolijkheid, levendigheid en ruimte. In de winter: plaats een voedertafel of hang mezenbollen op. In de lente: plaats een extra nestkastje.
  • Als het kan: zorg dat uw hond of poes niet thuis is bij een bezichtiging. Niet iedereen vindt een huisdier prettig. Denk aan een schoon uitziende plek voor uw huisdier.
  • Stem, zo mogelijk, uw aanpassingen af op uw doelgroep: verwacht u jongere of oudere kopers ?
Tenslotte: zorg dat u zelf niet thuis bent bij een bezichtiging. Bezoekers kunnen dan ongestoord praten, met elkaar en met de makelaar. Bovendien voorkomt het ergernis bij u als ze eens iets minder positief zijn over bepaalde punten in uw woning.