Voorjaar: ideaal moment om je huis te verkopen

Foto 28

Het voorjaar, de zon gaat weer schijnen. Een ideaal moment om uw huis te verkopen.

De winter is weer achter de rug. De winterperiode, met lange, maar gezellige avonden is altijd een goed moment om de gezamenlijke plannen weer eens goed op een rijtje te zetten. Is uw huis verkopen een van de plannen? Het voorjaar is daarna een ideaal moment om de verkoop van uw huis te starten.
Toch zijn er ook redenen om juist op een ander moment uw huis te koop aan te bieden. Er zijn namelijk diverse andere argumenten die meespelen en uw aandacht verdienen. U kunt zelf heel goed bepalen wat voor u, strategisch gezien, de beste keus is.

Timing

Het voorjaar en de periode na de zomervakantie zijn over het algemeen goede momenten om een woning te verkoper. De zomervakantie lijkt een minder handig moment te zijn, juist omdat bijna iedereen dan bezig is met de vakantie en minder gericht is op huizenverkoop. In de zomervakantie zijn het vooral de gezinnen met kinderen die vakantie vieren. Heeft u echter een woning die bij uitstek geschikt is voor tweeverdieners zonder kinderen? Dan kan het juist slim zijn om uw huis tijdens de zomervakantie te koop aan te bieden. Uw huis heeft dan minder concurrentie en uw advertentie zal meer opvallen. De kans is groot dat uw doelgroep gewoon thuis is. Want zij gaan vaker buiten het hoogseizoen op vakantie.

Verkoop niet uitstellen

Het moment van het in de verkoop zetten van uw huis is een onderdeel van de verkoopstrategie, maar moet niet alles bepalend zijn. Zaken als de juiste vraagprijs, aansprekende foto’s en een pakkende verkooptekst hebben mogelijk een grotere invloed op de verkoopkansen.