Woning verkopen: brochure van uw notaris

De KNB (Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie) heeft een zeer informatieve brochure uitgegeven over het verkopen van uw woning, gezien vanuit het perspectief van de notaris.

In een aantal artikelen in onze rubriek ‘Informatie over het verkopen van uw woning’ hebben we een aantal gedeeltes uit deze brochure overgenomen, met dank aan de KNB!.

Wilt u de brochure in zijn geheel downloaden ga dan naar de website van de KNB.

 

 

 

Waarom zou ik dit boekje moeten lezen?

Als u uw woning verkoopt, krijgt u met veel dingen te maken die u bekend zullen voorkomen. U heeft ze namelijk al eens meegemaakt of erover gehoord toen u uw woning kocht. U denkt misschien zelfs wel dat u alles al weet wat u zou moeten weten. Maar u zit nu in een andere positie. U bent verkoper. En dan ook nog in een echte kopersmarkt. Waarin woningen minder opbrengen en kopers vaak op het laatste moment afhaken. Hoe zorgt u ervoor dat de verkoop van uw woning zo soepel mogelijk verloopt? Wat zijn uw rechten en plichten als verkoper? En hoe zit dat als u misschien een restschuld heeft? Op al deze vragen, en nog veel meer, geeft dit boekje antwoord.