Tuin tijdens hittegolf

Hoe overleeft je tuin een hittegolf?

Tijdens dit extreem warme weer heeft de tuin het zwaar, waardoor water geven het allerbelangrijkst is wat je kunt doen. Hierbij enkele tips hoe je ervoor kunt zorgen dat je tuin bestand is tegen een hittegolf.

Tuintip 1:
Planten worden sterker wanneer je ze niet teveel verwend. Geef platen daarom liever twee keer per week flink water dan elke dag een beetje. Op deze manier zorg je ervoor dat het water in de grond kan zakken.

Tuintip 2:
Sproei altijd ’s avonds zodat de planten of het gras de hele nacht het vocht op kunnen nemen. Sproei niet overdag om verbranding van planten of het gazon te voorkomen. Bovendien verdampt er dan ook veel water.

Tuintip 3:
Geef de planten water met een gieter. Met een goede gieter kun je de wortels rechtstreeks en diep water geven. Giet het water zoveel mogelijk onder de plant direct op de grond. Water dat op de bladeren valt verdampt vaak nog voordat de plant het kan opnemen.

Tuintip 4:
Zet schotels onder de potplanten, dan droogt de plant minder snel uit.  Zet bij voorkeur de planten in pot tijdens de warmste dagen in de schaduw. Potplanten en hangingbaskets drogen snel uit.

Tuintip 5:
Leg overdag een witte doek over planten in de tuin waarvan de bladeren snel slap hangen heen of plaats er een parasol boven.